De huur die je betaalt

Als je bij 2Live een kamer hebt op basis van een WMO beschikking dan moet je daarvoor huur betalen. Zoals je dat voor iedere andere woonplek ook moet. Dat is voor je kamer en het gebruik van alle gemeenschappelijke voorzieningen. Ook het gebruik van gas, licht en water, kabeltelevisie, kabelinternet en afvalstoffenheffing is in de prijs inbegrepen op basis van bevoorschotting. In het pand is ook gratis wifi.

Den Bosch:

Voor een kamer betaal je ongeveer € 445,– (jan. 2018) per maand.  Je krijgt wel apart een heffing voor waterschapsbelastingen, maar daar kan je bij de gemeente ’s-Hertogenbosch kwijtschelding voor aanvragen.
De Belastingdienst heeft het gebouw aangemerkt als woongebouw voor begeleid wonen. Dat betekent dat je eventueel een huurtoeslag (afhankelijk van je inkomen circa € 140,00 per maand) kunt aanvragen. Kamers met Kansen 2Live helpt je daar uiteraard bij.

Vlijmen:

Hier betaal je voor een kamer € 360,41 (jan. 2018) per maand. Het pand is geschikt gemaakt voor kamergewijze verhuur en komt niet in aanmerking voor huurtoeslag. Per bewoner wordt aan de hand van een inkomsten- en uitgavenoverzicht vastgesteld of de huur op te brengen is. In individuele gevallen kan er in overleg met de gemeente een maatwerkovereenkomst vastgesteld worden.

Boxtel:

Je huurt hier een kamer van 2Live. De huur bedraagt € 412,50 (apr. 2019) per maand. Dit bedrag is inclusief tv, internet, afvalstoffenheffing, energie (gas, water, elektra), raambewassing buitenzijde en tuinonderhoud. Per bewoner wordt aan de hand van een inkomsten- en uitgavenoverzicht vastgesteld of de huur op te brengen is. In individuele gevallen kan er in overleg met de gemeente een maatwerkovereenkomst vastgesteld worden.

Zelf bijdragen aan je begeleidingskosten?

Als je begeleiding ontvangt op basis van een WMO-beschikking, dan betaal je een eigen bijdrage aan het CAK. Deze bijdrage is afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen. En omdat jongeren meestal nog weinig inkomen hebben, is deze bijdrage minimaal. Vaak maar twee tientjes per maand.